Customer Insights

Niet iedereen is jouw klant en jouw klant is niet zomaar gelijk aan alle anderen. Kies wat je voor wie wilt zijn en ken je klant. Het denken vanuit de klant (let op: niet voor de klant), zijn behoeften centraal stellen en het verzamelen van relevante klantinformatie (attitude en gedrag) vormen de basis voor vele marketingactiviteiten. Denk hierbij aan het maken van klantsegmenten en persona, het scherp formuleren van de juiste waardeproposities, maar ook de positionering van je bedrijf en de content marketing strategie om deze beoogde positionering te realiseren.

Het is eigenlijk best simpel. Laat data spreken. Met inzicht in de markt en klant kun je bepalen op welke klanten je je wilt richten en op welke behoeften je moet inspelen. Daarmee kun je klanten op het juiste moment succesvol verrassen. Het gaat hierbij om het verkrijgen van gefundeerd  inzicht in de klant en zijn gedrag – waarom doet hij wat hij doet – want te vaak worden er nog producten en diensten bedacht waar klanten niet op zitten te wachten.

Wij ondersteunen onze klanten bij het uitvoeren van ‘eigentijds’ klant- en marktonderzoek, het opzetten van online klantenpanels, internationale accesspanels en het monitoren en meten van web statistieken via Google Analytics, Website CMS en social media monitoring en metrics.

De verzamelde klant inzichten vertalen wij – al gelang de behoefte – en doorgaans samen met de klant naar:

  • Een effectieve content marketing strategie en positioneringslider-img2
  • Inzicht in de daadwerkelijke contentbehoefte
  • Ontwikkeling van verrassende campagnes en content
  • Inzicht in de customer journey, ervaringen met sales en customer service en
    de algehele klanttevredenheid
  • Onderscheidende product en service proposities
  • Praktisch toepasbare klantgroepen (persona’s)

Bluebeez kan vanuit onderzoek en persona’s een doorvertaling maken naar gerichte marketingcampagnes en content die het best aansluiten bij jouw klant en merk. Het is de eerste belangrijke stap naar het gereneren van kwalitatieve leads.